Föreställningar / Performances

Ongoing Realities (OR) erbjuder flertalet föreställningar för scen / black box såväl som platsspecifika koncept. Nedan följer länkar till de olika performances vi erbjuder. Undrar ni något, så hör gärna av er med frågor eller bokningsförfrågan.


Nästkommande visning sker på Digital Innovationsfestivalen på Kulturhuset den 24 Mars, där vi visar en platsspecifik version av "o n e - en koreografisk installation och performance". 

Vårt arbete är multidisciplinärt tillsammans med ett team av dansare, animatörer, musikartister och designers med kompetens inom Motion Capture, digital animation, Virtual Reality och på sistone även Augumented Reality. Vi är intresserade av simultanitet, mångfald och den latenta kreativiteten i processer av samarbetsarbete. Vi erbjuder performancekoncept anpassade för olika platser, scener, konstmuseer och offentliga utrymmen. För större lokaler använder vi ett utställningsformat där publiken bjuds in att medskapa sin egen bana för verket när de går runt och väljer vad de ska titta på. För scenframträdanden utforskar vi hur vi kan placera publiken för att erbjuda en mer uppslukande upplevelse. Strukturen inkluderar live-performance, digitaliserade konstverk som projiceras i rummet eller upplevs i Virtual Reality med syftet att utforska hur materialet färdas genom olika medier. Samtidighet, närvaro och mångfald följer processen och föreställningen strävar efter att engagera och erbjuda olika sätt för valfri interaktivitet.

OR strävar efter att etablera en relation i relation till arkitekturen och rummen där vi arbetar. Vi skapar material som kopplar till texturer, former och former som finns i rummet/rummen och miljön där vi arbetar. I vårt arbete med dans använder vi dansarens emodiserade minnen av rörelsemönster och känslor kopplade till dessa. I nära samarbete med en 2D- och 3D-designer utforskar OR processen att skapa digitala koreografiska upplevelser där resultatet cirklar tillbaka som ett element för våra liveframträdanden. Vårt tvärvetenskapliga arbete skapar en nyfiken och undersökande praktik som forskar om vad som händer när ett material översätts från medium till ett annat.

Samtidighet | Närvaro | PågåendeSamtidighet, närvaro och pågående är ord som följer vår process i alla aspekter. Eftersom vi är intresserade av samarbetet mellan artister och publik, utforskar vi kontinuerligt sätt att presentera vårt arbete, vilket för närvarande inkluderar att utforska "utställning" som en koreografisk praktik samt hur man kurerar uppslukande upplevelser med valfria sätt för interaktivitet. Trots det kan vår föreställning även anpassas för en teater. OR är ett resekoncept som kan anpassas till olika arenor och använder en kombination av liveframträdanden, digitaliserade konstverk och en uppslukande ljudupplevelse.

En del av våra digitala konstverk. Koncept och koreografi: Johan Bandholtz och Anna Näsström. Animation av Emal Ghouse. Ljuddesign av Rossanna Gunnarsson och Alexander Zethson.