what comes through

En dansföreställning för scen eller multipla rum

scen TRAILER

Ongoing realities erbjuder i föreställningen what comes through, en allomslutande upplevelse med olika moment som sker samtidigt. Verket tar en scen eller lokal i besittning och fyller den med olika dansupplevelser. I vårt utställningsformat för spelplatser med olika rumsligheter kan publiken vandra runt mellan de olika lokalerna/miljöerna och för spelplatser med en teaterscen/blakcbox placerar vi publiken på lämpligt sätt för att förhöja upplevelsen. I båda fallen möter publiken live-dans, taktil ljuddesign, video– och projektionskonstverk samt eventuellt en virtuell del. Ljud och musik guidar uppmärksamheten. De olika momenten är intimt sammankopplade och det tvärkonstnärliga samarbetet har arbetat utifrån teman som det samtidiga, det pågående och det omslutande samt strävar efter att fördjupa scenkonstupplevelsen i stunden.


Publiken möter en nerv av svärta, humor, inre resa och möten av intim närvaro. what comes through är ett nytt stycke och är ett intimt möte mellan dans, arkitektur, fysiska material och publiken. "what comes through" utvecklades för scen på Riksteatern produktionsresidens i Stockholm och föreställningen för multipla rum hade premiär på Konstmuseet i Skövde. En föreställning som ämnar transformera platser till immersiva rum med komponenter så som live dans, taktil ljud design, VR, AR och projektioner.

Taktil ljuddesign och projektioner i ett intimt möte med fyra dansare, film och scenografi. 

Scenografi - möbler i återvunnet hårt papper

OR samarbetar med det innovativa företaget Reboard technology AB och designer och arkitekten Maximilian Hansen för scenografi möbler. Skapat av hårt papper som printas och sätts ihop, kan möblerna återvinnas hela 6 gånger om. Samarbetet startade våren 2022 och har gett ett till varv till den cirkulära arbetsprocess och de multidiciplinära samarbete OR vill göra. Mer informartion om dem och oss på @nordwerkdesign , @reboard_tech & @ongoingrealities .

what comes through - multipla rum

multipla rum TRAILER

Fotograf: Hugo Anderson