Om oss

Ongoing realities (OR) består av konstnärsduon Anna Näsström och Johan Bandholtz. Duon fortsätter att utvecklas och förändras i form av performances, projekt och plattformsbyggande. OR arbetar oftast med ett team av olika och återkommande samarbetspartners för varje projekt. 

Anna Näsström är dansare och koreograf utbildad vid bland annat Stockholms Konstnärliga Högskola och har även studerat i New York och arbetat runt om i Europa som frilansande konstnär i tolv år. Anna har en bakgrund inom sociala, icke-institutionaliserade dansformer, Ballroomculture och en stark koppling till klubbkultur och "streetdance" på olika sätt. I år erhöll Anna Konstnärsnämndens arbetsstipendium för 2022-2023. Tillsammans med Johan är hon grundare och konstnärlig ledare för Ongoing Realities (OR), som undersöker analog och digital teknik som koreografiska verktyg. I sin konstnärliga praktik utforskar hon det kroppsliga minnet, former, praktiker och mönster som existerar o/medvetet i kroppen. Hon har även studerat socialantropologi och statsvetenskap vid Stockholms universitet.


Annas första solostycke "Boxwood" utvecklades 2012 och var en del av 2013 års "Dansbiennal" samt turnerade i Sverige med Dansens Hus. Hon har mottagit priset ”Årets dans” från Kingsize Magazine och arbetar även i pro bono-projekt med att förmedla utrymme för träning och community kultur, undervisning och mentorskap för unga dansare. Anna är verksam inom olika delar av dansfältet och har en bred erfarenhet inom området såsom koreografi för artister, musikal eller film, multimedia konstutställningar och tv-produktioner.

Johan Bandholtz är dansare och koreograf utbildad vid dåvarande Dans–och cirkushögskolan i Stockholm. Johan är även beteendevetare med en kandidatexamen i psykologi samt en magisterexamen i genusvetenskap med inriktning på jämställdhetsarbete. Sedan 2018 samarbetar han med Anna Näsström med projektet Ongoing Realities. På DOCH dansade han i verk av bl.a. Björn Säfsten, Crystal Pite, White Horse Collective, Mette Ingvartsen och David Hernandez.


2013 erhöll Johan Carina Aris stipendium och spenderade delar av hösten 2013 i New York för att fördjupa sin konstnärliga praktik. Med Ongoing Realities har han och dem tilldelats flera residens, bland annat hos Moskosel Creative Lab, SITE Incubator, Riksteaterns Stockholm,  Riksteatern Väst och Rum för dans. Johan Intresserar sig för mötespunkten mellan koreografi och teknik och tvärkonstnärliga samarbeten.


Medverkande samarbetspartners över åren;


Dansare och performance artister: Alexander Dam, Bianca Traum, Yared Tilahun Cederlund, Matilda Bjärum, Anna Borrás


Ljuddesign: Rosanna Gunnarsson, Alexander Zethson, Yared Tilahun Cederlund


2D– och 3D animation & projection: Emal Ghouse


VR Programming: Vincent Wong 


Kostym design: Demeanour designs


Videokonstnär & foto: Tanne Willow


Dokumentärt foto & film: Maya Eneh


Med stöd från: Kulturrådet, Stockholm Stad, Riksteatern Residens, Riksteatern Väst, Konstnärsnämnden, Rum för dans & Teater Halland, Konstmuseet i Skövde, Högskolan i Skövde


Även tack till: Fryshuset Danscenter Sthlm, Danscentrum Residens Sthlm